230512 plakat NTr2

U povodu obilježavanja Dana općine Novi Travnik 10. i 11. lipnja PD KUK će sudjelovati s vrlo sadržajnim programom kroz tradicionalnu dvodnevnu manifestaciju Pješačenjem do zdravlja, od čega su posebno izdvojili planinarski pohod subotom Sebešić – Krstac – Poljana – Velika Ravan – Novi Travnik.

 

U nedjelju je organizirana planinarska tura iz grada do Kuka, nakon koje slijedi misno slavlje kod Kapelice sv. Bernarda.

 

U okviru manifestacije će se organizirati:

Međunarodni susret planinara štovatelja sv. Bernarda,

natjecanje u spravljanju planinarskog kotlića, te

izložba povodom održane Kiparske kolonije na Kuku.

Sebesic 200613 4 copy

VAŽNA NAPOMENA

Prijavom za sudjelovanje na pohodu/usponu, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sudjelovanje, da prihvaća ovaj plan i program, da usponu pristupa na vlastitu odgovornost, te da će se sukladno planinarskoj etici pridržavati odluka i uputa organizatora i vodiča.

Odjeću i obuću prilagoditi zimskim uvjetima.

Organizator zadržava pravo izmjene plana i programa ili odgađanja istog u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu (loši meteorološki uvjeti, opasnost od lavina, neprohodnost terena i sl.).

Organizator i vodiči zadržavaju pravo da prije ili tijekom uspona i pohoda mogu donijeti odluku da ne dopuste dalje učešće za učesnike koji nisu adekvatno opremljeni, koji su eventualno ozlijeđeni, iscrpljeni ili bilo šta drugo što bi dovelo u opasnost ili narušavanje sigurnosti pojedinca ili skupine.

Učesnici su dužni pridržavati se propisanih epidemioloških mjera.

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI ORGANIZATORA

Svaki učesnik pohoda/uspona svojom prijavom i sudjelovanjem prihvaća niže navedene uvjete:

1. Učesnik svojom prijavom i sudjelovanjem potvrđuje da na pohodu/usponu nastupa isključivo na vlastitu odgovornost, svjestan da sudjelovanje na ovom događaju predstavlja potencijalnu opasnost koja uključuje rizik od raznih vrsta tjelesnih ozljeda i moguću smrt.

2. Učesnik prihvaća da Organizator nije odgovoran za bilo koji oblik štete prema njemu nastao sudjelovanjem na pohodu/usponu, posredno, neposredno, izdvojeno ili povezano, izazvan vlastitom nepažnjom i krivnjom, ili nepažnjom i krivnjom drugih natjecatelja ili trećih osoba, prije, za vrijeme ili nakon spomenutog natjecanja.

3. Učesnik je odgovoran za bilo koji oblik štete prema trećim osobama koju je prouzročio ili kojoj je doprinio vlastitom nepažnjom ili krivnjom.

4. Učesnik je dužan za vrijeme trajanja pohoda/uspona, te neposredno prije i poslije istog, poštivati službeno objavljena pravila, upute o sigurnom kretanju, i uvjete nastupa izdanih od strane organizatora, te upute vodiča i osoba angažiranih u organizaciji pohoda/uspona.

5. Učesnik se odriče prava sudskim putem potraživati od organizatora naknadu bilo kojeg oblika štete nastale sudjelovanjem na pohodu/usponu.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17