14.2

Općinsko vijeće Novi Travnik danas je održalo Kolegij  kome su uz vijećnike  prisustvovali  načelnik Stjepan Dujo i pomoćnici načelnika.

Na kolegiju su razmatrane mogućnosti i način slanja pomoći  potresom ugroženom stanovništvu Turske i Sirije.

Načelnik Općine Novi Travnik sve prisutne upoznao je sa do danas poduzetim aktivnostima te naglasio potrebu koordinacije svih aktivnosti koje se provode u našoj lokalnoj zajednici te je na tom tragu zakazao za  srijedu, 15.02.2023. godine  sastanak na kom  će svi uključeni u proces prikupljanja materijalne pomoći  dogovoriti  detalje  vezane za proces prikupljanja pomoći i njenu distribuciju prema  Turskoj i Siriji.

Uz iskazano opredjeljenje za pružanje materijalne i financijske pomoći potresom ugroženom stanovništvu Turske i Sirije, Kolegij Općinskog vijeća Novi Travnik  raspravljao je i o problematici snabdijevanja ogrjevnim drvetom penzionera/umirovljenika sa područja općine Novi Travnik.

Na temelju informacije da je poduzeće ŠPD/ŠGD „Srednjobosanske šume/ Šume Središnje Bosne“ doo Donji Vakuf ograničilo mogućnost kupovine ogrjevnog drveta na količinu od 2,5 prostornih metara, što je nedovoljno za sezonu grijanja, Kolegij Općinskog vijeće usvojio je zaključak kojim traži od ovog poduzeća da isporuku ogrjevnog drveta prvo vrši penzionerima/umirovljenicima pa tek onda svim drugim kategorijama.

Također, Kolegij Općinskog vijeća traži da se dozvoli uplata ogrjevnog drveta u količinama koje su dovoljne za sezonu grijanja i da ta količina bude minimalno 10 prostornih metara.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17