upzbih.ba

Udruženje poslovnih žena u BiH nastavilo je provedbu projekta „Osnažene žene za snažne zajednice / Podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u BiH“ koji je financiran od strane Gender centra FBiH iz sredstava FIGAP II Programa, a u okviru kojega u suradnji sa lokalnim zajednicama osnivaju Klubove za podršku poduzetništvu žena.

Do sada, Klubovi djeluju u Vogošći. Bosanskoj Krupi. Zavidovićima, Žepču, Kiseljaku, Novom Travniku, Gračanici i Kreševu.

Kroz projekt žele razvijati svijest o jednakim pravima za sve, tako su 2020. godine organizirali kamp za učenike osnovnih i srednjih škola. Po završetku kampa učesnicima s je dat nagradni zadatak - pisanje literarnog rada na temu „Šta sam naučio/la tokom kampa“.

Ove godine ponovo organiziraju literarno natjecanje „Jednakost je in” i istoimenu mini konferenciju u Novom Travniku.

KO može sudjelovati:

Sudjelovati  mogu učenici osmih i devetih razreda osnovne škole, te prvog i drugog razreda srednjih škola iz općina/gradova u kojima su osnovani Klubovi.

KAKO:

Učenici koji napišu i dostave literarni rad do 25.03. ulaze u uži krug. Prvi krug selekcije vrši žiri kojeg sačinjava: predstavnik općine/grada, predstavnica Kluba i predstavnik/ca škole (osnovne  i srednje). Žiri u svakoj općini bira dva rada (osnovna i srednja škola), koji će biti predstavljeni na konferenciji 31.03.2022

. u Novom Travniku.

IZBOR POBJEDNIKA:

Na konferenciji koja se održava 31.03.2022. učenici će predstaviti svoje radove, a specijalni žiri će odabrati pobjednike. Mini konferencija će biti održana godine u Zelenoj sali / Osnovna škola Novi Travnik.

NAGRADA:

Kao motivacija za buduće generacije nagrada će biti zajednička u vidu dvodnevnog putovanja u Sarajevo uz osmišljeni program i gostovanje u medijima.

„Jednakost je in”
Smjernice

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17