Plakat Novi Travnik 29.12

Dana 08.01.2022.godine (subota) u vremenskom razdoblju od 12-16 h, JKP "Vilenica-Čistoća" d.o.o. Novi Travnik u suradnji sa kompanijom Ekopak d.o.o  Sarajevo organizira  uličnu kampanju u okviru regionalnog projekta  „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“.

Cilj kampanje jeste povećanje količina prikupljene i reciklirane staklene ambalaže kao i  podizanje ekološke svijesti i informiranje šire javnosti o mogućnosti odlaganja staklenog ambalažnog otpada, u specijalizirane spremnici za staklo tzv. "ZVONA", koja se nalaze na desetine lokacija u gradu i u naseljima na području općine Novi Travnik.

Kroz ovu kampanju građani imaju priliku da svoju staklenu ambalažu - najmanje pet (5) iskorištenih staklenih boca, tegli  donesu na lokaciju Trg žrtava Domovinskog rata (ispred zgrade općine Novi Travnik) potom odlože u specijalni spremnik tzv. "ZVONO" i za to dobiju prikladnu  simboličnu nagradu. Na dan održavanja kampanje zainteresiranim građanima će se dijeliti promotivni materijali.

Također, vrlo bitno je napomenuti da građani na ovaj način dobivaju priliku da aktivno sudjeluju u smanjenju zagađenja. Reciklažom otpada čuva se životna sredina i produžava vijek trajanja deponije.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17