dujo puljak spl

Općina Novi Travnik točnije načelnik Stjepan Dujo ne odustaje od širenja suradnje i institucionalnog povezivanja s općinama iz BiH ali i šire, posebice uspješnim sredinama Republike Hrvatske.

Naime, gradonačelnik Puljak je u ponedjeljak, 23.08.2021. godine, ugostio načelnika Duju u svom uredu prilikom službene posjete načelnika Novog Travnika Splitu točnije Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Gradonačelnik Puljak naglasio je saznanja o velikom broju Novotravničana, ali i drugih osoba porijeklom iz Središnje Bosne koji godinama uspješno rade i žive u Splitu. Posebno se osvrnuo na velik broj studenata za koje je kazao kako vjeruje da će dobiti adekvatnu priliku za rad i djelovanje u ovom gradu, ali prije svega, da razumije i podržava i želju dijela njih da se vrate u rodni kraj s nadasve, kako je kazao, kvalitetnim obrazovanjem kakvo Splitsko sveučilište nudi.

Susret je, prema riječima načelnika Duje poslužio prije svega za službeno upoznavanje, ali i prezentiranje domaćinu nekog općeg stanja u Novom Travniku te svih mogućnosti koje ova općina nudi kao i prilika za potencijalnu suradnju prije svega u gospodarskom a zatim i kulturnom, sportskom, znanstvenom i turističkom smislu.

puljak dujo

Kada je riječ o gospodarskoj suradnji kao najvažnijem aspektu razvoja svake pogotovo malih sredina, načelniku Duji je prilikom današnjeg razgovora ponudio znanja i iskustva koje njegova administracija ima. Ovakav vid međunarodne suradnje može biti od pomoći brojnim lokalnim zajednicama u BiH pa tako i Novom Travniku jer nudi prilagođene, već dokazane programe i iskustva koje općine i gradovi u BiH moraju više koristiti. Grad Split, potvrđeno je i nakon današnjeg sastanka, se zaista stavlja na raspolaganje a upravo susreti poput ovoga, pomažu i gradu Splitu za eventualni odabir sredina koje gravitiraju njihovih viziji i na koje će u budućnosti računati.

Razgovarano je i o kulturnoj suradnji posebice kroz djelovanju HNK Split jer je načelnik Dujo izrazio želju da žiteljima svoje općine ponudi raznovrsniji i kvalitetniji društveni život kao jedan od preduvjeta općenito ugodnog življenja, ali i ostanka posebno mladih ljudi na prostoru Središnje Bosne.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17