IMG dd1561fb9bdb80a2b14e4da3eaf079fc V

Predstavnici dva novotravnička udruženja umirovljenika/ penzionera  Drago Radeljak, Izet Brljak i  Hajrudin Skopljak razgovarali su s načelnikom Općine Novi Travnik Stjepanom Dujom o aktualnim problemima sa kojima se susreću njihova udruženja ali i ukupna penzionerska/ umirovljenička populacija.

Članstvo dvaju novotravničkih udruženja čini gotovo 2 600 osoba od kojih je čak 1.200 iskazalo potrebu za nabavkom ogrjevnog drveta  za narednu  sezonu grijanja. Predstavnici umirovljenika /penzionera istaknuli su potrebu da je svakom penzionerskom/ umirovljeničkom domaćinstvu  potrebno osigurati minimalno 3,25 m3 ili  5 metara prostornih.

Razmatrajući aktualnu problematiku kroničnog nedostatka ogrjevnog drveta, koje je u ovom trenutku još uvijek najisplativije i financijski najdostupnije  penzionerskoj /umirovljeničkoj populaciji, sa sastanka je  upućen  zajednički apel prema poduzeću ŠPD/ŠGD „Srednjobosanske šume/ Šume Središnje Bosne“ d.o.o. Donji Vakuf i Vladi  KSB/SBK da se ovaj uvjet osigura za sve penzionere/ umirovljenike sa područja Novog Travnika a koji su podnijeli zahtjev za kupovinu ogrjevnog drveta.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17