1675862528214

Danas je u Velikoj dvorani Općine Novi Travnik održana 1. sjednica Organizacijskog odbora "Izbor najboljeg sportaša Kantona za 2022. godinu", manifestacije koja će se 24. veljače  održati u Novom Travniku.

Sjednica je započela minutom šutnje za legendarnog nogometnog trenera i počasnog građanina Općine Travnik, Miroslava Ćiru Blaževića. Upravo je Ćiro bio jedan od najbolji promotora sporta našeg podneblja i veliki predstavnik grada Travnika i okolice.

1675862575079

Nakon toga uspješno je konstruiran Organizacijski odbor, a uvodnu riječ i pozdrave dobrodošlice uputila je najprije tajnica Sportskog saveza SBŽ/ŽSB, Amela Lolić.

1675862527961

 Lolić je potom riječ prepustila Ivanu Sajeviću, savjetniku ministra Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Srednjobosanske županije, Bojana Domića, koji iz opravdanih razloga nije bio u mogućnosti nazočiti današnjoj sjednici. Upravo je Sajević vodio današnju sjednicu, a potom je riječ prepustio predsjedniku Sportskog saveza SBŽ/ŽSB, Mirsadu Ibrišimbegoviću.

"Sve je spremno za 20. jubilarni izbor u Novom Travniku. Ovom prilikom bih se želio zahvaliti svim sudionicima koji su omogućili da se dosadašnji dio procedure završi, te da pristupimo samoj organizaciji ove kulturno-sportske manifestacije. Očekujem da će 24. veljače manifestacija biti na vrhunskoj razini, te unaprijed ispred Sportskog saveza SBŽ-a čestitam svim sportašima, ali jednako tako da nastave raditi i da ostvare još bolje rezultate."

1675862528033

Načelnik Općine Novi Travnik, Stjepan Dujo nije krio oduševljenje činjenicom da će Novi Travnik po treći put biti domaćinom ove manifestacije, te je naglasio kako sportaše treba podržavati osobito u kategoriji školskog sporta, a čiji je razvoj jedan od prioriteta Općine Novi Travnik.

"Zadovoljstvo je istaknuti kako je Novi Travnik domaćin 20. jubilarnog izbora za najboljeg sportaša naše županije, te da se po treći put održava u našem gradu. Novi Travnik je iskazao spremnost za organizaciju te manifestacije i svjesni smo značaja i potpore naših mladih sportaša. Svaka nagrada motiv je više! Naša općina daje potpunu potporu izgradnji boljih uvjeta za sport, a osobito to važi za napredak u kategoriji škoskog sporta. Za budućnost je potrebno izraditi što bolje uvjete kako bi mladi ljudi koji se bave sportom imali priliku ostvariti nešto veliko."

1675862528016

Savjetnik ministra Bojana Domića, Ivan Sajević istaknuo je kako će Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa SBŽ-a i dalje davati punu potporu Sportskom savezu naše županije, te da shodno tome prate i napredak i rad sportaša, ali i izdvajaju značajna novčana sredstva za razvoj i podršku sportu.

"U ime ministra i svoje osobno ime iskoristit ću priliku da najprije čestitam svim onim sportašima koji će biti nagrađeni 24. veljače u Novom Travniku. Naše ministarstvo u protekle dvije godine izdvojilo je zakonsku odredbu od 0.5% iz Proračuna za stavku športa. U protekloj godini izdvojeno je više od milijun i šesto tisuća KM za šport, naravno trendovi će i ove godine pratiti izdvajanja. Mi smo i ove godine pokrovitelji ove manifestacije, te ćemo u sljedećem razdoblju nastaviti podržavati rad sportskih kolektiva naše županije, te u konačnici rada Sportskog saveza."

Predsjednik Ocjenjivačkog suda "Izbora najboljeg sportaša Županije za 2022. godinu", Drago Suban iznio je potom na glasanje prijedlog o nagrađenim sportašima koja je jednoglasno usvojena.

1675862527974

Još jednom pozivamo sve Novotravničane i druge građane Srednjobosanske županije da 24. veljače nazoče ovoj kulturno-sportskoj manifestaciji koja će se uz veliku čast po jubilarni 20. put održati u Novom Travniku.

Početak izbora planiran je od 19 sati u Domu kulture Novi Travnik.

Dobrodošli!

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17