WhatsApp_Image_2023-01-19_at_15.55.37_4.jpeg

Općinu Novi Travnik posjetio je danas gradonačelnik Goražda, Ernest Imamović zajedno s pomoćnikom  gradonačelnika za gospodarstvo i financije, Muamerom Krašićem. Domaćini posjete našem gradu bili su načelnik Općine Novi Travnik, Stjepan Dujo, te župnik župe Presveto Trojstvo Novi Travnik, don Anto Ledić.

Novi Travnik i Goražde imaju veliku poveznicu, a to su blažene Drinske mučenice.

Poznato je kako su blažene Drinske mučenice 15. prosinca 1941. godine ubijene upravo na obali Drine kod Goražda, dok im je župa Presvetog Trojstva našeg grada izgradnjom trga koji nosi upravo ime po djevicama i mučenicama katoličke crkve, iskazala posebnu čast i zahvalnost.

Valja istaknuti i kako je u svibnju 2021. godine upravo u Goraždu započela izgradnja svetišta i crkve blaženih Drinskih mučenica, a koja je još uvijek u fazi izgradnje.

Današnji susret započeo je obilaskom prostorija Općine Novi Travnik, da bi gosti potom posjetili i crkvu Presvetog Trojstva, te u konačnici i Trg Drinskih mučenica.

Bila je ovo odlična prilika da se dvije jedinice lokalne samouprave povežu, te da u sljedećem razdoblju ojačaju suradnju u cilju kako gospodarskog, tako i turističko-vjerskog  razvitka.

Današnji susret vodećih ljudi Goražda i Novog Travnika put je i ka očuvanju kulture i tradicije Bosne i Hercegovine jer blažene Drinske mučenice dio su „teške“ povijesti na ovom području koja se ne smije olako zaboraviti.

WhatsApp_Image_2023-01-19_at_15.55.38_2.jpeg

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17