IMG 4230

Predstavnici tvrtke EMX Royalty Corporation, koja se bavi  istraživanjem mineralnih sirovina, posebice baznih i plemenitih metala boravili su  u radnoj posjeti Općini Novi Travnik.

Riječ je o kompaniji čije sjedište je u Vancuveru (Kanadi) a urede i podružnice imaju po  cijelom svijetu. Prije nešto manje od pola godine započeli su razgovore oko istraživanja mineralnih sirovina u Bosni i Hercegovini a nakon provedenih konzultacija i terenske prospekcije  zaključili su  da je područje Kantona Središnja Bosna jedno od najperspektivnijih.

Definirali su neke lokacije koje bi bile interesantne za daljnja istraživanja i investicije a među njima su i dva lokaliteta na području Općine Novi Travnik.

Predstavnici tvrtke EMX Royalty corp. Mesut Soylu (EXPLORATION MANAGER BALKANS/NORTH AFRICA/CENTRAL ASIA), Selcuk Gokler (Voditelj istraživanja u Bosni i Hercegovini),  dr.sc. Ivica Pavičić (glavni konzultant za istraživanja min. sirovina u BiH) te prof. dr.sc. Ivan Dragičević informirali su predstavnike Općine Novi Travnik o planiranim istraživanjima, napvodeći da će se početi sa uzorkovanjem tla bez primjene kemikalija i izvođenja građevinskih radova.  

Branko Brkan, pomoćnik načelnika za gospodarstvo, poduzetništvo i lokalni ekonomski razvoj pozdravio je ovu inicijativu kazavši kako su kao investitori dobro došli u Novi Travnik a da dodatnu kvalitetu projektu daje obećanje da će upošljavati lokalno stanovništvo i da će se pri  budućoj ekspoataciji voditi računa o interesima zajednice i zaštiti okoliša.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17