2022 03 02 0883

Prof. dr. Sejad Mačkić i  mr. sc. Emilija Hrapović predstavnici  Sveučilišta /Univerziteta „ Vitez“  posjetili su načelnika Općine Novi Travnik Stjepana Dujo kako bi razgovarali o mogučnostima suradnje na provedbi projekta : "Kontinuirana profesionalna edukacija i doedukacija iz oblasti sigurnosti hrane nadležnih  institucija, subjekata u poslovanju s hranom i osoblja koje posluju sa hranom".

Sveučilište/Univerzitet „VITEZ", tokom proteklih 11 godina postojanja i rada, ostvarilo je suradnju s brojnim ustanovama iz zemlje i regiona, zahvaljujući kojima  doprinosi stalnom unapređenju i stručnom usavršavanju visokoobrazovnog kadra.

U narednom periodu, istakao je  prof. dr Mačkić, imaju cilj  pružiti stručnu i znanstvenu pomoć poljoprivrednim proizvođaćima na temu   zaštite geografskog podrijetla proizvoda, uređenju zakonske legislative u oblasti poljoprivredne proizvodnje kao i dati značaj   proizvodnji zdrave hrane i razvoju turizma.

Cilj projekta je i educirati  sve subjekte koji rade  sa hranom  kako bi u konačnici konzumenti dobili zdrav proizvod a proizvođaći  proizvod koji mogu brendirati .

Na temelju Sporazuma u suradnji, Općina Novi Travnik i Sveučilište „Vitez“  organizirat će radni sastanak/ predavanje sa  proizvođačima i udrugama poljoprivrednih proizvođaća a sve s ciljem unapređenja  promocije proizvoda novotravničkih poljoprivrednika.

 2022 03 02 0885

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17