Stranica Grada u procesu prilagodbe

Gradonačelnik Novog Travnika, Stjepan Dujo, nazočio je danas u Sarajevu konferenciji pod nazivom, "Izbori bez mržnje".
Westminster fondacija za demokraciju (WFD), okupila je predstavnike međunarodne zajednice, civilnog sektora, medija i političkih aktera s ciljem promicanja odgovorne političke komunikacije i sprječavanja govora mržnje tijekom predizborne kampanje.

00

Na konferenciji su se obratili Jennifer Nadel, suosnivačicu i direktoricu organizacije Compassion in Politics, kao i predstavnici civilnog društva, SIP-a, OESS-a i Mediacentra. Uvodnu riječ dao je veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva, Julian Reilly naglasivši važnost fer i korektnih izbora te odgovornost svih političkih aktera prema društvu.

000

Stoga, s ciljem zajedničkog promicanja konstruktivnog dijaloga i etike u politici, kao i što lakše veće odgovornosti prema građanima, gradonačelnik Stjepan Dujo poziva sve kandidate za gradonačelnike, kao i nositelje listi za Gradsko vijeće, na neformalni razgovor koji bi se održao 6. rujna 2024. godine u 10 sati u Maloj sali Gradskog vijeća.

Cilj ovog susreta je označiti početak kampanje u Novom Travniku te pokušati dogovoriti konkretnu i korektnu političku borbu bez nepotrebne zlonamjerne retorike kao i nacionalnih tema koje nemaju veze s lokalnom politikom i predstojećim izborima.

0000000000

Copyright 2024 GRAD NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17