Stranica Grada u procesu prilagodbe

vijeće

Danas je na 28. redovitoj sjednici Općinskog vijeća Novi Travnik usvojeno svih 13 točaka koje su bile na dnevnom redu. Između ostalog, usvojena je i Izuzetno značajna odluka i to o izmjeni cjenika usluga JP „Vilenica Vodovod“. Načelnik Stjepan Dujo nakon usvajanje ove točke izjavio je kako se aktivno radilo na ovom koraku: "Već duže vrijeme smo predlagali ovu mjeru i nakon provedenih odluka na tijelima Vilenica - Vodovoda i konačno odluke Općinskog vijeća, postignut je cilj, umanjenja troškova priključka,  za nove investicije gospodarskih subjekata, koji će najviše osjetiti usvajanje ove odluke, ali i cjelokupno građanstvo će imati manje cijene priključaka na vodovodnu mrežu."

Šta u konačnici usvajanje ove Odluke donosi? Ključne promjene obuhvaćaju smanjenje naknada za priključke, posebno za domaćinstva koje će sada plaćati priključak jeftinije za 200,00 KM. Najviše će koristi imati gospodarstvenici, s obzirom kako će jednokratna naknada za gospodarske subjekte biti smanjena na 1.000,00 KM, a prethodno su dosezala i do 76.000 KM, što bi moglo potaknuti razvoj novih investicija i otvaranje novih radnih mjesta.

Dodatno, Općina Novi Travnik će JP „Vilenica Vodovod“ uplatama mjesečne naknade tijekom sljedećih 24 mjeseca davati potporu,  kako bi se ublažili financijski utjecaji ove promjene. Kako su ranije kazali iz   Vilenica – Vodovoda, ovime Novi Travnik nakon izmjena ima jednu od najnižih naknada za priključke ne samo u KSB, nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Copyright 2024 GRAD NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17