Stranica Grada u procesu prilagodbe

w1

Nakon što je bilo van uporabe od 2014. godine, Dalečko vrelo je ponovno pušteno u rad zahvaljujući naporima JP Vilenica - Vodovod i Općine Novi Travnik. Ovo vrelo, koje je od izuzetne važnosti za gradski vodovod, sada će omogućiti dodatnih 6 litara vode u sekundi, što predstavlja značajan korak ka poboljšanju vodoopskrbe u Novom Travniku.

Obnova Dalečkog vrela nije bila jednostavan zadatak. Povećanje kapaciteta od 6 litara vode u sekundi znači kako će gradski vodovod sada imati još stabilniju i pouzdaniju opskrbu vodom. Ovo je posebno važno u ljetnim mjesecima kada su potrebe za vodom povećane

Direktor JKP Vilenica - Vodovod Nasko Bajramović izjavio je kako se na ovome naporno radilo: "Ponosni smo na ovo postignuće i zahvalni smo svim građanima na njihovom strpljenju. Naš cilj je dodatno poboljšati vodoopskrbu Novog Travnika".

Općinski načelnik Stjepan Dujo, također je izrazio zadovoljstvo zbog uspješnog završetka ovog projekta. "Obnova Dalečkog vrela je od izuzetnog značaja za naš grad. Ovo je primjer kako zajedničkim naporima možemo postići značajne stvari", kazao je Dujo.

Copyright 2024 GRAD NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17