Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Novi Travnik dodjeljena je pohvala i dvije povelje.

Pohvala je dodjeljena Malini Kvasini. 

1S3A9048

Ljubav prema rodnom gradu, zavičaju te domovini gajila je od rane mladosti, što joj je dalo poticaj da s punom odgovornošću i znanjem radi na povjerenim poslovima i dužnostima. Oduvijek je brinula o ugroženim i ranjivim skupinama. Danas je fokusirana na očuvanje tradicijskih vrijednosti.

Povelju dobila je Snježana Köpruner

1S3A9066

Snježana Köpruner, jedna je od najuspješnijih bh. poduzetnica, čija je karijera započela 1980. godine. Ona je žena koja je uspijevala uvijek napraviti najbolje iz svega što radi ne strahujući niti od jednog zadatka, ne dijeleći poslove na muške i ženske, hrabro se boreći za svoje mjesto u mašinskoj industriji.

Povelja je posthumno dodjeljena Miodragu Tešiću - Teši

1S3A9089

Miodrag Tešić – Teša, ostavio je neizbrisiv trag u bh nogometu. Krarijeru je  započeo u Čeliku, čije je boje branio 6 godine te jedno vrijeme bio i kapetan zeničkog tima. Nakon Čelika, karijeru je nastavio u tadašnjem travničkom Borcu, za koji je igrao do 1988. godine. Bio je trener Travnika i Novog Travnika. Preminuo je 31. siječnja 2024.godine u 70. godini života.   Zauvijek će ostati jedan od simbola Novog Travnika

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17