Općina Novi Travnik je povodom Kurban - bajrama ponovno pokazala solidarnost prema socijalno ugroženim građanima donirajući 20 paketa s hranom i higijenskim potrepštinama. Paketi su dostavljeni na kućne adrese kako bi se olakšao život onima koji se suočavaju s teškoćama.

slika copy

Dostavu su izvršili zaposlenici Općine Novi Travnik i Centra za socijalni rad, što pokazuje angažiranost lokalne zajednice u rješavanju socijalnih problema i pružanju podrške onima kojima je to najpotrebnije. Posebna pozornost je posvećena starijim i bolesnim osobama koje su najranjivije i kojima ovakva pomoć znači mnogo u svakodnevnom životu.

Vrijednost svakog paketa je 100 KM. Ova akcija nije samo donacija, već i simbol solidarnosti i brige za sugrađane u izazovnim vremenima. Lokalna zajednica je još jednom pokazala da zajedno može prevladati teškoće i pružiti nadu onima koji su u potrebi, posebno tokom značajnih praznika kao što je Kurban - bajram. Ovakve inicijative služe kao inspiracija za buduće aktivnosti usmjerene ka pomoći najugroženijima.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17