Stranica Grada u procesu prilagodbe

U zgradi Općine Novi Travnik održan je sastanak predsjednika Bosna International Foruma Hasiba Hadžića i načelnika Novog Travnika. Cilj susreta je umrežavanje i pronalaženje modaliteta suradnje kako bi se ojačale gospodarske veze i olakšalo ulaganje u Novi Travnik.

"Privredni forum dijaspore održan je u Frankfurtu, a sljedeća destinacija je Zürich, planirana za kraj šestog mjeseca. Cilj Foruma je pružiti adekvatnu potporu i unaprijediti odnose između Bosne i Hercegovine te gospodarskih subjekata iz bh. dijaspore. U ovaj projekt su uključene sve razine vlasti, od državnih, poput Ministarstva vanjskih poslova, do lokalnih. Ovo je važno i zbog BIF Registratora, koji ima jedinstvenu i preciznu bazu podataka bosanskohercegovačke dijaspore širom svijeta. Primarni cilj Registratora dijaspore, jeste da kroz bazu registriranih članova, u prvom planu vrati povjerenje, jača direktne odnose, umrežava i stvara bazu kroz koju će se razmjenjivati iskustva, znanje, rezultate i vizije. Sretni smo što je Općina Novi Travnik prepoznala benefite ovog projekta", izjavio je predsjednik BIF-a, Hasib Hadžić.

slika 1

Općina Novi Travnik aktivno podržava inicijative usmjerene na unaprjeđenje lokalne zajednice i poticanje gospodarskog razvoja.

"Jasni su pokazatelji, kako je iseljeništvo dobrim dijelom pokretač gospodarstva Bosne i Hercegovine. Upravo od njih stižu milijarde konvertibilnih maraka i to je pokazatelj njihovog interesa i želje za investiranjem u našu državu, odnosno lokalnu zajednicu. O tome sam i ranije govorio, Općina Novi Travnik stavlja se na raspolaganje za sve dobre projekte, a osobito gospodarske i vjerujem kako ćemo u narednom razdoblju vidjeti pozitivne efekte kroz suradnju s BIF-om“ – dodao je načelnik Stjepan Dujo.

Za naredno razdoblje dogovoren je sastanak koji bi trebao rezultirati potpisivanjem Memoranduma o suradnji, čime će se formalizirati odnosi.

1 copy copy

Copyright 2024 GRAD NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17