image00049_copy.jpeg

Četrnaesta sezona Plazma Sportskih igara mladih započela je svoje ovogodišnje putovanje kroz sportsko-edukativne aktivnosti.

Danas 19.02.2024.godine u Gradskoj dvorani u Novom Travniku održana je radionica “Zero Waste – budi dio igre, čuvajmo našu planetu” kojoj su prisustvovali osnovnoškolci od 7-9 razreda iz OŠ „Novi Travnik“ i OŠ „Safvet-beg Bašagić“.

Nakon edukacijskog programa održana su i natjecanja na SIM poligonu, a najspretnije ekipe osvojile su priznanja priznanja. Također, u radionici znanja o recikliranju jedna učenica je dobila i glavnu nagradu a to je dres Luke Modrića.

“Već dugi niz godina Sportske igre mladih su u Novom Travniku. Nekada u drugoj varijanti, ali ove zadnje tri godine malo ozbiljnije. Danas je u našem gradu Zero West, tj početak igri, na način da se djeca educiraju i o zdravim navikama i o zdravom životu, ali to je s druge strane i priprema za Sportske igre mladih koje će se ove godine održati početkom lipnja. Željno očekujemo svaki događaj Sportskih igara mladih. Dosadašnje iskustvo je pozitivno. U Novom Travniku, kroz Sportske igre mladih, imamo i obilježavanje dana grada, ujedno imamo i koncert povodom dana grada, a sve u suradnji sa Sportskim igrama mladih. Ovogodišnja dešavanja počinju 3. lipnja kada se obilježava Dan sporta, dok je glavni događaj 16. lipnja – završni dan Sportskih igara mladih.”, kazao je načelnik Stjepan Dujo.

image00005_copy_copy.jpeg

Uvod u ovogodišnja natjecanja Plazma Sportskih Igara mladih je upravo sportsko-edukativni program “Zero Waste – budi dio igre, čuvajmo našu planetu”, koje Plazma Sportske igre mladih sprovode u suradnji sa kompanijom Coca-Cola, a u sklopu kojih se održavaju i radionice u partnerstvu sa Fondom za zaštitu okoliša FBiH. Cilj programa je da djevojčice i dječaci, na zabavan način, uče o očuvanju okoliša, razvrstavanju otpada i recikliranju.

image00047

Natjecanja Plazma Sportskih igara mladih će u 2024. godini obići ukupno 46 bh. gradova/općina, gdje će se djevojčice i dječaci natjecati u 10 sportskih disciplina i uživati u druženju, zabavi i smijehu.

Sve ovogodišnje aktivnosti Igara u Novom Travniku, održavat će se pod pokroviteljstvom Općine Novi Travnik.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17