IMG 2417

14. sezona Plazma Sportskih igara mladih započela je svoje ovogodišnje putovanje kroz sportsko-edukativne aktivnosti. Uvod u ovogodišnja natjecanja Plazma Sportskih Igara mladih je upravo sportsko-edukativni program “Zero Waste – budi dio igre, čuvajmo našu planetu”, koje Plazma Sportske igre mladih provode u suradnji sa kompanijom Coca-Cola, a u sklopu kojih se održavaju i radionice u partnerstvu sa Fondom za zaštitu okoliša FBiH. Cilj programa je da djevojčice i dječaci, na zabavan način, uče o očuvanju okoliša, razvrstavanju otpada i recikliranju.

sportske igre

U ponedjeljak, 19.2.2024.godine s početkom u 12h, u Gradskoj dvorani u Novom Travniku će radionici prisustvovati osnovnoškolci od 7-9 razreda iz OŠ „Novi Travnik“ i OŠ „Safvet-beg Bašagić“. Nakon edukativnog programa, biti će održana natjecanja na SIM poligonu, a najspretnije ekipe će dobiti priznanja. Sve ovogodišnje aktivnosti Igara u Novom Travniku, održavat će se pod pokroviteljstvom Općine Novi Travnik.

Kao najveća amaterska sportska manifestacija u Europi, čiji je cilj promoviranje zdravih životnih navika kroz druženje i sport, Plazma Sportske igre mladih prepoznale su mogućnost da, kroz svoju platformu, doprinesu održivom razvoju te među djecom, mladima i zajednicama širom Bosne i Hercegovine,  promoviraju i rade na unaprjeđenju održivih praksi u zaštiti našeg okoliša.

Zero Waste jedinstven je projekt koji uči mlade ljude na kreativan način te kroz igru i sport o najvažnijim stvarima kako bi ih djeca što lakše i prirodnije usvojila i prakticirala u svakodnevnom životu. Kroz edukativnu pitalicu, potiču se mladi ljudi da, logičkim zaključcima, nalaze uzroke i rješenje problema održivog razvoja, dok je sportski dio posvećen praktičnom dijelu razvrstavanja otpada na SIM poligonu.

U februaru/veljači i martu/ožujku, Igre će posjetiti 21 bh. grad u kojem će se održati sportsko-edukativne radionice „Zero waste – Budi dio igre, čuvajmo našu planetu“.

Natjecanja Plazma Sportskih igara mladih će u 2024. godini obići ukupno 46 bh. gradova/općina, gdje će se djevojčice i dječaci natjecati u 10 sportskih disciplina i uživati u druženju, zabavi i smijehu.

IMG 2361IMG 2420IMG 2384

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17