image00009_copy.jpeg

U znaku podrške kulturi znanja i obrazovanja, Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Jasna Duraković posjetila je Gradsku knjižnicu Novi Travnik

image00001.jpeg

U pratnji ministrice bili su njeni savjetnici, što je dodatno naglasilo važnost posjete i interes Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti za unaprjeđenje kulturnih i obrazovnih institucija na lokalnoj razini. Jedan od ključnih trenutaka posjete bio je trenutak donacije novih naslova za knjižnični fond.

 image00005_copy.jpeg

Ova gesta nije samo materijalna podrška, već i simbolički čin koji naglašava važnost knjižnica kao institucija koje promiču čitanje, učenje i razvoj kritičkog mišljenja. Novi naslovi obogatit će ponudu knjižnice i omogućiti pristup novim izvorima znanja i informacija za Novotravničane.

Tijekom posjete, ministrica Duraković bila je upoznata s radom knjižnice, kao i s izazovima koji se pred njom pojavljuju, uključujući poteškoće u nabavi novih naslova, nedostatak polica, informatičke opreme te potrebu za dodatnim obrazovnim programima. Savjetnici ministrice također su aktivno sudjelovali u razgovorima, pružajući dodatnu ekspertizu i perspektivu.

 image00007.jpeg

Pored razgovora o trenutnim izazovima, posjeta je također bila prilika za razmatranje budućih planova knjižnice. Raspravljalo se o mogućnostima unaprjeđenja usluga, proširenja suradnje s drugim institucijama te jačanja uloge knjižnice u lokalnoj zajednici kao centra znanja, kulture i obrazovanja.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17