bkasovi 

Biciklistički klub "Asovi" je uspješno realizovao projekat "Digitalno mapiranje biciklističkih staza", koji je finansiran od strane Općine Novi Travnik u sklopu javnog poziva organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za finansiranje prijedloga projekata u 2023. godini.

Uspješnom realizacijom ovog projekta omogućeno je rekreativnim biciklistima i drugim građanima korištenje biciklističkih staza u digitalnoj formi do interesantnih prirodnih ljepota i kuluturno-historijskog naslijeđa Novog Travnika, a sve u cilju promocije zdravog načina života, bolje socijalne interakciju djece i omladine i jačanju svijesti kod mladih o značaju fizičke aktivnosti kroz biciklizam, kao oblik rekreacije i uživanja na otvorenom prostoru.

Projekat „Digitalno mapiranje biciklističkih staza“ pruža široj društvenoj zajednici mapirane biciklističke staze u digitalnoj formi s opisom i fotografijama interesantnih tačaka na stazi. Staze su dostupne za pregled i preuzimanje na Wikiloc servisu. Također, navedene staze su dostupne za pregled, preuzimanje i korištenje putem mobilnih telefona.

U nastavku možete pogledati mapirane biciklističke staze u okviru ovog projekta:

 

 

 

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17