Natječaj i edukacija

U sklopu obilježavanja manifestacije “Dani općine Novi Travnik” Općina Novi Travnik u suradnji s našim sugrađaninom i fotografom Nikolom Franjićem organizira foto-edukaciju i  foto-natječaj  “Novim Travnikom”.

Sudjelovati mogu svi ljubitelji fotografije, amaterski i profesionalni fotografi s autorskim fotografijama na zadanu temu bez dobnih i teritorijalnih ograničenja. Na fotografiji trebaju biti prikazane znamenitosti Novog Travnika (arhitektura, pejzaž, kulturni spomenici, vjerski objekti, parkovi..) Jedna osoba može poslati najviše tri fotografije ili jednu seriju fotografija (minimalno 3 fotografije) sa zajedničkim obilježjem (jedan motiv koji se provlači kroz svaku fotografiju). Fotografije na sebi ne smiju imati vodeni žig niti bilo koje oblike potpisa, moraju biti spremljene tako da sadrže naziv fotografije te ime i prezime autora. Fotografije ne smiju biti preuzete s interneta nego osobno fotografirane. Također, radovi ne smiju biti prethodno objavljeni na društvenim mrežama.

Fotografije dostaviti na e-mail: nfnt92gmail.com najkasnije do 8.6.2022.

Slanjem fotografija dajete nam pravo na korištenje istih i objavljivanje. Slanjem fotografija na natječaj sudionici garantiraju da su oni autori poslanih radova i preuzimaju odgovornost u slučaju eventualnog kršenja tuđih autorskih prava.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se 11. 6. 2022. u 16,30 h u prostorijama Omladinskog centra Galerija (ulica Ljudevita Gaja, iza kantonalnog suda) nakon foto edukacije koju će održati profesionalni fotograf Haris Čalkić s početkom u 14 h. Foto edukacija je besplatna  a tema edukacije nosi naziv “Život fotografa: izazovi posla i kako živjeti od fotografije”.

Haris Čalkić je magistar komunikologije, suosnivač i projekt menadžer VTF studija , podpredsjednik i projekt menadžer u NGO URBAN, urednik foto-stranice “Fotografija.ba”. Bio je direktor Balkan foto festivala od 2011. do 2020. Mnogo puta je bio dio uspješnog tima u raznim EU projektima, član žirija, imao je jednu solo izložbu fotografija te mnogobrojne druge u suradnji s kolegicama i kolegama koji se bave fotografijom, a njegove fotografije objavljene su u mnogobrojnim časopisima i drugim publikacijama.

Kroz odabranu temu Haris će održati i kratku prezentaciju o osnovama fotografije te pričati o praktičnim primjerima iz svoje karijere. Dotaknut će se I toga što je smisao fotografije i kako ispričati priču fotografijama te će kroz multimedijalnu prezentaciju prikazati konkretne primjere fotografskih zadataka.

Pozivamo Vas da se u što većem broju odazovete i na ovu aktivnost.

Uz foto-edukaciju održat će se izložba najboljih radova pristiglih na natječaj.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17