Dodjela_certifikata_1.jpg

Na Sveučilištu/Univerzitetu „Vitez“ u Travniku je održana svečana dodjela certifikata polaznicima obuke njegovatelja/ica po programu osposobljavanja koji je odobren od Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB.

Obuka njegovatelja/ica je realizovana u organizaciji Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Srednjobosanskog kantona(LPZ SBK) u okviru projekta „Suradnjom do bolje konkurentnosti – SBK“ koji je financiran od strane Europske unije, a provodi se u okviru druge faze projekta „Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II) koji implementira Međunarodna organizacija rada u BiH.

Osim općih ciljeva, znanja, vještina i stavova za osobni razvoj i dalje učenje, ovaj obrazovni program je polaznicima omogućio stjecanje praktičnih i teoretskih znanja i vještina za obavljanje poslova njegovatelja starijih i nemoćnih osoba, ali i ostalih osoba kojima je potrebna zdravstvena skrb u njihovim domovima.

Sveučilište/Univerzitet „Vitez“ je realizirao obuku kroz teorijski i praktični dio (120 sati ukupno) uz praktičnu obuku realiziranu u partnerskim institucijama. Polaznici obuke, nezaposlene osobe, su iskazali zadovoljstvo kvalitetom sadržaja i organizacije obuke te zahvalnost na pruženoj prilici za sticanje novih znanja koja im omogućavaju konkurentnost na tržištu rada i bolje prilike za zapošljavanje.

Projekat „SURADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK“ implementira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK) koga čine: Regionalna ekonomska zajednica „REZ“ d.o.o., Služba za zapošljavanje SBK/KSB, Ministarstvo za privredu SBK/KSB, Sveučilište/Univerzitet „Vitez“, Srednja mješovita tehnička škola Travnik, Centar za edukaciju mladih CEM, Općina Vitez, Općina Novi Travnik, Općina Jajce, Općina Travnik, GS-TMT d.o.o. Travnik, A&F d.o.o. Jajce, MAKS d.o.o. Vitez i  PU „Linija života“ Donji Vakuf.

 

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17