image_2023-12-27_14-05-32-599-scaled.jpg

U Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike danas je potpisan ugovor o sufinanciranju nastavka izgradnje novog objekta edukaciono – rehabilitacionog centra “Duga” u Novom Travniku.

Ugovor su potpisali federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić i direktorica centra “Duga” Sonja Nikolić Jurišić, a ugovorom je obezbijeđeno 50.000 konvertibilnih maraka za izgradnju suterena novog objekta.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo koji je također danas potpisao Odluku kojom se iz budžeta Općine izdvaja 5.000 konvertibilnih maraka također za potrebe izgradnje ovog objekta što je bio dogovor između ministra Delića i načelnika Duje dogovoren prilikom posjete Novom Travniku.

Današnje potpisivanje ugovora i odluke o sufinanciranju izgradnje ovog objekta pokazatelj je da viši i niži nivoi vlasti zajedno mogu i trebaju podržati projekte u zajednici koji imaju opći značaj i doprinose poboljšanju usluga, posebno usluga socijalnog zbrinjavanja djece i osoba sa teškoćama u razvoju.

Centar “Duga” zbrinjava djecu i odrasle osobe sa invaliditetom sa područja Srednjebosanskog kantona, a zbog povećanog broja zahtjeva za smještajem, uprava Centra izradila je projekat proširenja smještajnih kapaciteta, odnosno izgradnje novog objekta čijim stavljanjem u funkciju će se povećati broj smještajnih kapaciteta, ali i standardi usluga koje “Duga” nudi svojim korisnicima.

image_2023-12-27_14-05-35-242-scaled.jpg

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17