tvoll.png

U subotu 17. lipnja s prvim događajem u Trebinju počinje Mozzart Table Volleyball Summer Tour 2023, druga ljetna turneja najbržeg rastućeg sporta na svijetu koja će se, nakon odlične zimske turneje, drugi put u ovoj godini održati u pet gradova BiH. 

Ovaj sport se već ozbiljno etablirao u našoj državi, postao naširoko prepoznatljiv i popularan, a nakon četiri turneje, peta i druga u ljetnom razdoblju održat će se u pet gradova BiH u trajanju od mjesec dana.

Turneja počinje u Trebinju 17. lipnja, a nastavlja se u Mostaru 24. lipnja. Slijede događaji u Novom Travniku (1. srpnja), zatim u Kaknju (9. srpnja) i veliko finale, koje je zakazano za 16. srpnja u Sarajevu. 

S obzirom na popularnost koju je ovaj sport stekao među igračima u BiH i ozbiljnost u kontekstu sportskog nadmetanja, a i činjenici da sudionici već sada imaju ogromno iskustvo, za ovu godinu će važiti i posebna pravila na turneji i na snazi će biti novi sustem bodovanja, što će u konačnici imati nešto drugačiji odraz u borbi za glavnu nagradu.

Uz to, ovaj ljetna turneja će poslužiti i kao dio priprema za međunarodne nastupe, s jasnom idejom i ciljem da u budućnosti BiH ima još uspješnije reprezentativce u ovom planetarno popularnom sportu, a za koje se planira da će se boriti za sami vrh, odnosno titule prvaka Europe i svijeta. Prvu šansu će imati već 27. srpnja kada ih očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Podsjećamo, 2021. godine u Mađarskom je naša država osvojila drugo i treće mjesto.

Na svakom pojedinačnom turniru osiguran je i bogati nagradni fond, koji ukupno s novčanim nagradama i poklonima iznosi 10.000 KM. Zahvaljujući Monriju i BH Telecomu, pobjednicima svakog pojedinačnog turnira će pripasti 750 KM, dok su za drugo i treće mjesto osigurane nagrade od po 450 i 150 KM, što svakako daje jednu posebnu draž natjecateljskom duhu. 

Za razliku od prošlih godina, a zbog sve većeg zanimanja natjecatelja, osiguran je nagradni fond za četvrto i peto mjesto, koje će iznositi 100 KM te 50 KM. 

Za kraj i za najbolje od najboljih, odnosno pobjednike kompletne turneje, Vas Tour je osigurao glavnu nagradu na završnom turniru u Sarajevu. Na osnovu osvojenih bodova s učešćem u minimalno tri grada, glavna nagrada će biti sedmodnevno luksuzno putovanje za dvije osobe. 

Prijave možete izvršiti putem ACAR Events Facebook stranice ili na broj telefona +387603300336.

Kotizacija za učešće će iznositi 20 KM po ekipi i sva prihod od kotizacija će se donirati u organizaciju Pomozi.ba.

Iz ACAR Eventsa, organizatora turneje, kažu da su očekivanja i ovaj put na najvećoj mogućoj razini, kako od natjecatelja, tako i publike, partnera i ekipe koja organizuje turneju. Za dobru zabavu i da sve opet bude na vrhunskom nivou, pobrinut će se i Red Bull te Sara voda kao zvanična voda turneje. 

Kao dokaz da su ovaj sport i projekat stvari koje populariziraju društvene vrijednosti, partner ovogodišnje turneje će biti Ministarstvo Kulture i Sporta Kantona Sarajevo, kao i nesebični domaćini koji će ugostiti sve naše natjecatelje i publiku, a bez kojih ništa ne bi bilo moguće. 

U Trebinju su to Grad Trebinje i Turistička organizacija Trebinje, u Mostaru Plaza tržni centar, Općina Novi Travnik u gradu koji će prvi put biti domaćin, Općina Kakanj i Grad Sarajevo u svojim sredinama. 

Teqvoly je urbani sport temeljen na odbojci i stolnom tenisu, a igra se na posebnom zakrivljenom stolu, tzv. TEQ stolu. Od pravila, slično kao u odbojci, dozvoljava se igračima maksimalno tri dodira, a lopta se nakon toga mora prebaciti na protivničku polovinu, odnosno zakrivljenu površinu stola na drugoj strani.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17