IMG_7982.JPG

U  četvrtak, 04.05.2023. godine održana je 20. redovita sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik.

Donijeta je Odluka o  usvajanju Izvješća o radu Općinskog  pravobraniteljstva Travnik osnovanog za općine Travnik i Novi Travnik za 2022. godinu, Odluka o usvajanju potencijalnih projekata za javno-privatno partnerstvo za 2023.godinu kao i  Odluka o usvajanju potencijalnih projekata za javno-privatno partnerstvo za period  2023.-2025.godinu.

Općinsko vijeće donijelo je Zaključak o davanju suglasnosti na Odluku o izmjenama Statuta JU „Centar za socijalni rad“ Novi Travnik, Odluku o imenovanju Savjeta za sigurnost prometa u lokalnom cestovnom prometu na području Općine Novi Travnik  a prihvačeno je i Izvješće o radu Savjeta za sigurnost prometa u loklanom cestovnom prometu na području općine Novi Travnik za period 2021.-2023. godina.

Na 20. redovitoj sjednici  Općinsko vijeće donijelo je Rješenje o imenovanju Povjerenstva za žalbe, Odluku o imenovanju 2 člana Općinskog  izbornog povjerenstva Novi Travnik, Rješenje o razrješenju  članova Povjerenstva za dodjelu nagrada i priznanja, Rješenje o imenovanju članova Povjerenstva za dodjelu nagrada i priznanja, Rješenje o razrješenju dužnosti člana Upravnog odbora JU „Centar za socijalni rad“ Novi Travnik i Rješenje o razrješenju  Skupštine JP „Vilenica Vodovod“ doo Novi Travnik.

Donijet je Zaključak o prihvatanju Izvješća o radu za 2022. godinu i davanju suglasnosti na Plan rada za  2023. godinu JU „Dom zdravlja“ Novi Travnik , Zaključak o prihvatanju Izvješća o radu za 2022. godinu i davanju suglasnosti na Program  rada za  2023. godinu JU „Centar za socijalni rad“ Novi Travnik, Zaključak o prihvatanju Izvješća o radu za 2022. godinu i davanju suglasnosti na Program rada za  2023. godinu JU „Dječji vrtić“ Novi Travnik, Zaključak o prihvatanju Izvješća o radu za 2022. godinu i davanju suglasnosti na Plan rada  za  2023. godinu JU Edukacijsko rehabilitacijski centar „Duga“ Novi Travnik.

Na kraju sjednice Općinsko vijeće prihvatilo je Informaciju o realiziranim projektima kapitalnih ulaganja. 

IMG_7976.JPG

IMG_7972_copy_copy.JPG

sov.JPG

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17