IMG 0157

Na prijedlog gosp. Stipice Frančića, u zgradi  Općine Novi Travnik održan je sastanak predstavnika Općine Novi Travnik na čelu sa načelnikom Stjepanom Dujom i kineske kompanije KREMIT na čelu sa predsjednikom  kompanije Hao Yong Jing.

Kompanija KREMIT predstavila je svoje poslovanje  i iskazala  veliki interes za eksploataciju arhitektonsko građevnog kamena- mermera na području općine Novi Travnik.

Načelnik Dujo istaknuo je  spremnost Općine Novi Travnik da iziđe u susret svakome potencijalnom investitoru pa i kompanij KREMIT. Zaključeno je da će Općina i kompanija KREMIT razmjeniti podatke o traženim područjima na kojima bi se obavila istraživanja arhitektonsko građevnog kamena- mermera i da će se učiniti sve sukladno zakonskoj regulativi da se pomogne da kompanija KREMIT dođe i posluje na području općine Novi Travnik.

Predsjednik kompanije KREMIT  Hao Yong Jing istakao je namjeru da ukoliko dođe do eksploatacije arhitektonsko građevnog kamena-mermera na području novotravničke općine da će ova kompanije  otvoriti i prerađivačke kapacitete za kamen na području naše općine i uposliti znatan broj ljudi.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17