Notice

Vijesti

PRO-Budućnost: Objavljen poziv za male grantove

Foto: ©2018  CRS/PRO-Budućnost

Mali grantovi za inicijative koje doprinose procesima izgradnje povjerenja, pomirenja, te zagovaraju za mir i stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice omogućeni su kroz USAID-ov projekat PRO-Budućnost, koji provodi CRS sa partnerima.

Na javni poziv za dodjelu malih grantova mogu se prijaviti: udruženja mladih, neformalne grupe mladih, udruženja žrtava rata, crkve i vjerske zajednice i nevladine organizacije usmjerene promovisanju međureligijskog dijaloga, organizacije civilnog društva i općine/opštine/gradovi u kojima djeluje projekat PRO-Budućnost.

Ove godine se od aplikanata očekuje da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu sa Platformom za mir, koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta PRO-Budućnost u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini.

Svu potrebnu dokumentaciju i tekstove javnih poziva možete pronaći na web-stranici: https://probuducnost.ba/index.php/mali-grantovi 

USAID-ov projekat PRO-Budućnost provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Međureligijskim vijećem BiH (MRV), Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC).