Sveučilište/Univerzitet „Vitez“,u okviru projekta„SARADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK“ koji realizira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK) uz podršku Europske unije i Međunarodne organizacije rada u BiH,poziva nezaposlene osobe s evidencije Službe za zapošljavanje SBK/KSB za prijavu učešća u programu obuke i stručnog usavršavanja za njegovatelje/ice u SBK/KSB.

U okviru Projekta planirano je provođenje obuke za minimalno 20 nezaposlenih lica prijavljenih na evidenciji Službe za zapošljavanje SBK/KSB.

Obuka će biti realiziranau Travniku po programu osposobljavanja koji je odobren od Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSB. Obuka uključuje teorijski i praktični dio (120 sati ukupno) i potpuno je besplatna za sve sudionike s pokrivenim troškovima prijevoza u visini autobuske karte od mjesta boravka do Travnikai nazad po svakom dolasku, i osvježenja  tijekom obuke.Početak obuke je planiran u septembru, a svi izabrani polaznici/e će biti na vrijeme informirani o mjestu i vremenu održavanja obuke.

Osim općih ciljeva, znanja,vještina i stavova za lični razvoj i dalje učenje, ovaj obrazovni program polaznicima omogućava stjecanje praktičnih i teoretskih znanja i vještina za obavljanje poslova njegovatelja starijih i nemoćnih osoba, ali i ostalih osoba kojima je potrebna zdravstvena skrb u njihovim domovima. Kroz program, polaznicima će biti omogućeno:

  • stjecanje temeljnih općeobrazovnih znanja;
  • stjecanje znanja i vještina u području zdravstvene njege na nivou njegovatelja;
  • stjecanje sposobnosti pružanja usluga bazične njege i pomoći, nadzora i praćenja, te uočavanja promjena kod korisnika njihovih usluga;
  • stjecanje znanja i vještina za pomoć provođenja higijene, odijevanja, hranjenja, eliminacije i kretanja starije i nemoćne osobe;
  • razvijanje pozitivnog odnosa i ponašanja prema općenito svim bolesnicima s posebnim fokusom prema starijim i nemoćnim osobama;
  • stjecanje lične odgovornosti u radu.

Kandidati/kinje koji uspješno završe obuku i stručno osposobljavanje će dobiti uvjerenje o osposobljavanju/certifikat i mogućnost zapošljavanja u partnerskim organizacijama.

Osobe zainteresirane za učešće u programu edukacije za njegovatelje/ice mogu se prijaviti putem namjenski dizajniranogPrijavnog obrasca. Obrazac možete preuzeti na ovom linku https://bit.ly/3UvYPrt.

Uz popunjen prijavni obrazac obavezno je priložiti sljedeću dokumentaciju:

  • uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci);
  • izvod iz matične knjige rođenih;
  • CIPS obrazac;
  • diploma najvišeg završenog obrazovanja;
  • uvjerenje Službe za zapošljavanje SBK/KSB da se osoba nalazi na evidenciji za nezaposlene osobe

Navedeni dokumenti moraju biti original ili ovjerena kopija.

 

Prijava s pratećom dokumentacijom mora biti podnesena do 31.08.2023. godine putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (Naslov poruke: Prijava na program obuke za njegovatelje/ice LPZ SBK) ili preporučeno poštomili dostaviti direktno u Sveučilište/Univerzitet „Vitez“, na adresu:

SVEUČILIŠTE/UNIVERZITET „VITEZ“

Školska 23,

72270 Travnik, BiH

(Prijava na program obuke za njegovatelje/ice LPZ SBK)

Nepotpune i neblagovremeno podnesene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Ako trebate dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.

Projekt „SARADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK“implementiraLokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK) koga čine: Regionalna ekonomska zajednica „REZ“ d.o.o., Služba za zapošljavanje SBK/KSB, Ministarstvo  privrede SBK/KSB, Sveučilište/Univerzitet „Vitez“, Srednja mješovita tehnička škola Travnik, Centar za edukaciju mladih CEM, Općina Vitez, Općina Novi Travnik, Općina Jajce, Općina Travnik, GS-TMT d.o.o. Travnik, A&F d.o.o. Jajce, MAKS d.o.o. Vitez i  PU „Linija života“ Donji Vakuf.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Europska unija financira s 4 milijuna eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekt ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

                                                                                                                               

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17