Notice

Vijesti

Prevencija nasilja u porodici

Jučer u Novom Travniku u prostorijama  Centru za socijalni rad Novi Travnik je održan  okrugli sto  na temu „Povezivanje educiranih profesora i profesorica srednjih škola o rodno zasnovanom nasilju sa postojećim resursima u zajednicama - predstavnicima Multisektoralnog tima za sprečavanje nasilja u porodici na području općine Novi Travnik“.

Okrugli sto je održan  u organizaciji Udruženja „Medica“ Zenica u saradnji sa lokalnim partnerima na projektu OU „Nova vizija“ Novi Travnik i Centrom za socijalni rad Novi Travnik.

Cilj navedene radionice je bio povezivanje i jačanje kapacieteta kako prestavnika škola tako i predstavnika Multisektoralnog tima općine Novi Travnik za prevenciju nasilja. 

U uvodnom obraćanju prisutnim se obratila direktorica Medice, Sabiha Husić koja je istakla važnost međusobne saradnje na prevenciji i sprječavanju nasilja, izrazila zahvalnost na punoj saradnji i zainteresovanosti Centru za socijalni rad, a posebno Načelniku Refiku Lendi  koji je  pokazao spremnost  i uzeo učešče u snimanju kratkog filma o posebno senzibiliziranim muškarcima koji imaju značajnu ulogu u BiH društvu a na temu rodno zasnovanog nasilja, koji je ovo prilikom i prikazan prisutnima.