Notice

Vijesti

Stipendije za novotravničke učenike

Fondacija Hastor  u prostorijama Općine Novi Travnik u  petak 22.09.2017. godine upriličila je potpisivanje Ugovora za stipendiranje 42 novotravnička osnovca i srednjoškolca.

„Osim pomoći mladim  talentiranim  ljudima fokus nam je prvenstveno na  mladim ljudima koji zbog svoje socio-ekonomske situacije nemaju mogućnosti da se školuju unutar sistema osnovnog,srednjeg i visokog obrazovanja. Želimo pružiti šansu mladima da svojim uspješnim školovanjem kao i volonterskim radom učestvuju u razvijanju lokalnih zajednica i vlastitih resursa.“ istakli su predstavnici ove neprofitne organizacije.

Na području Općine Novi Travnik,  Fondacija Hastor  u školskoj 2017/2018. godini stipendirati će  24 učenika iz osnovnih škola i 18 učenika iz srednjih škola za šta će za 12 mjeseci izdvojiti 61.200,00 KM.

Načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo dao je punu potporu  projektima koji za cilj imaju stipendiranje učenika i studenata te izrazio spremnost lokalne zajednice za daljnju suradnju na realizaciju  aktivnosti koje će mladim ljudima pomoći u obrazovanju i razvijanju njihovih kompetencija.