logo usaid fb

Program podrške zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE), koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) osnažuje građane i vlasti u BiH kako bi unaprijedili zaštitu ljudskih prava, te omogućili bolje uvjete i prilike za zapošljavanje marginaliziranim grupama u Bosni i Hercegovini.

Nakon USAlD-ovog Program podrške marginaliziranim grupama USAID/PPMG, koji je podržao osnivanje oko 200 biznisa u 27 lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini, USAID/INSPIRE je kroz prvi ciklus podrške marginaliziranim grupama u razvoju biznisa nastavio sa postizanjem značajnih rezultata.

USAID/INSPIRE je objavio javni poziv jedinicama lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini za iskazivanje interesa za sudjelovanje u implementaciji drugog ciklusa komponente za Podršku marginaliziranim grupama žena i pripadnicima drugih marginaliziranih grupa u razvoju biznisa.

Javni poziv je otvoren svim jedinicama lokalne samouprave koje nisu podržane kroz prvi ciklus programa USAID/INSPIRE, a koje su u mogućnosti osigurati sredstva u iznosu od najmanje 30.000 KM, a najviše 50.000 KM, pri čemu će USAID/INSPIRE za svaku I KM koju izdvaja jedinica lokalne samouprave, izdvojiti jednak iznos, čime se sredstva udružuju u zajednički Preduzetnički fond za marginalizirane grupe.

Tekst Javnog poziva kao i obrazac prijave dostupni su na online platformi za upravljanje grantovima na linku: http$://KULT.smapply.io/res/p/komponenta3.

Sva pitanja koja se tiču ovog javnog poziva dostavljaju se isključivo putem e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (subject/predmet: 20.04.0-N2.1- 5169, Upit).

Svi zainteresirani prijavu mogu dostaviti zaključno s 5.12.2022. do 16.00 sati u elektronskom obliku, a nakon što se registrujete kao organizacija (organisation) na online platformi za upravljanje grantovima KULT/APPLY, putem linka: https.7/KULT.smapply.io/prog/inspire.

Više detalja o načinu prijavljivanja se nalazi u tekstu Javnog poziva.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17