Notice

Vijesti

Manifestacija "Oni su najbolji": Nagrađeni uspješni mladi tehničari

Manifestacija "...
Manifestacija Manifestacija
Udruženje za naučno-tehnički odgoj mladih u Bosni i Hercegovini je u četvrtak 15. decembra 2011. godine organizovalo završnu manifestaciju „Oni su najbolji“.

 

Na ovoj manifestaciji, na osnovu odluke Upravnog odbora Udruženja, su uručene nagrade i priznanja osobama i institucijama u nekoliko kategorija. Priznanja su uručena:

-            Najboljim mladim tehničarima BiH,

-            Uzornim mentorima mladih tehničara BiH,

-            Zaslužnim školama,

-            Aktivistima za trideset i više godina rada u oblasti tehničkog odgoja mladih i

-            Posebno zaslužnim pojedincima i institucijama.

U kategoriji najbolji mladi tehničari BiH priznanja su dobili učenici: Medina Tatar i Nejla Muratović iz OŠ "Edhem Mulabdić" Novi Travnik, a priznanje Uzornog mentora mladih tehničara BiH dobio je Rifat Bidžević iz OŠ "Edhem Mulabdić" Novi Travnik.

U kategoriji posebno zaslužnih pojedinaca i institucija priznanje za razvoj tehničke kulture i naučno-tehničkog stvaralaštva mladih za 2010./2011. godine je uručeno Refiku Lendi, načelniku Općine Novi Travnik i Naski Bajramović, direktoru OŠ "Edhem Mulabdić" Novi Travnik.

Nakon uručenih priznanja, u srijedu 21.12.2011. godine načelnik Refik Lendo je  ugostio u svom kabinetu mlade tehničare Medinu Tatar i Nejlu Muratović iz OŠ "Edhem Mulabdić" Novi Travnik, njhovog mentora i direktora OŠ "Edhem Mulabdić" Novi Travnik.  Tom prilikom načelnik je uručio novčane nagrade maldim tehnčarima Medini Tatar i Nejli Muratović.

Također, gosti su načelniku izrazili zahvalnost što je materijalno potpomogao rad mladih tehničara.