2022 04 26 1511

U prisustvu načelnika  Stjepana Duje i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Selvera Zukića  zvanično je  puštena u rad automatska klorna stanica u Opari.

Direktor  J.P. "Vilenica-Vodovod" d.o.o. Novi Travnik ,  Muris Brljak istaknuo je kako se  radi  o projektu koje je je od izuzetnog značaja za ovo poduzeće kao i korisnike usluga.

Ovim projektom u potpunosti se prelazi na automatizaciju procesa kloriranja što garantuje potpunu kontrolu, povećanje kvaliteta vode, efikasnosti u radu i smanjenje troškova u radu poduzeća. 

Dosadašnji način rada je zahtjevao 24h prisutnot čovjeka, tj. minimalno 4 radnika, dok se sada ovaj proces odvija potpuno automatizirano uz daljinsku kontrolu putem SCADA sustava. 

Radnici koji su do sada radili na ovom radnom mjesto neće ostati bez posla već će biti raspoređeni na druge poslove unutar poduzeća.

Vrijednost realiziranog projekta je 110.000,00 KM.

J.P. "Vilenica-Vodovod" d.o.o. Novi Travnik u narednom periodu nastavit će  na širenju SCADA sustava i na ostale dijelove vodovoda, s ciljem smanjenja gubitaka na mreži i uspostavljanju što veće kontrole nad kompletnim sustavom.

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17