konferencija

BBI banka organitator je 11. Međunarodne investicijske konferencije Sarajevo Business Forum (SBF) 2022, koju u saradnji sa domaćim i internacionalnim partnerima, planira organizirati 11. i 12. maja/svibnja 2022. godine u  Sarajevu.

Povod je to  inicijalnog sastanka direktora u BBI banci  Amela  Bušatlić i načelnika Općine Novi Travnik Stjepana  Duje na kom je razgovarano o mogučnostima sudjelovanja Općine i gospodarstvenika  Novog Travnika na ovoj manifestaciji.

Glavna tema 11. SBF-a 2022 je „nearshoring“ – prebacivanje proizvodnje iz udaljenih zemalja na naše područje, kako bi se domaće kompanije uključile u lance snabdijevanja i među dobavljače velikih proizvođača iz EU.

Prilika je to i za domaće investitore za pružanje informacija o prilikama, mogućnostima, kapacitetima, industrijskim zonama, uvjetima investiranja  kao i iskazivanje zainteresiranosti za sudjelovanje u određenim projektima.

Drugog dana SBF-a, 12. maja/svibnja planira se  u prostorijama  kongresnog centra   Hotel Hills na Ilidži održati susret investitora iz Evropske Unije (EU) i ostatka svijeta sa gospodarstvenicima i izlagačima iz Bosne i Hercegovine.

2022 04 06 1462

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17