IMG 509d23b237d38b56816209c18a84efaf V

Načelnik  Stjepan Dujo u prostorijama Općine Novi Travnik primio je predstavnike novotravničkog omladinskog  udruženja „Nova vizija“ i „Instituta za populaciju i razvoj“ Sarajevo koji u suradnji  provode treću fazu projekta jačanja kapaciteta srednjih škola i lokalnih zajednica da samostalno provode naučno utemeljene i dokazano efikasne programe prevencije nasilja bazirane na holističkom i socio-ekološkom modelu prevencije.

Projektne aktivnosti prve dvije faze uspješno su provedene u koordinaciji i uz konsultacije sa predstavnicima Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnja Bosna, predstavnicima Gender centra Federacije Bosne i Hercegovine. Ključnu ulogu u provedbi projektnih aktivnosti imali su  predstavnici srednje škole iz Travnika, partnerska nevladina organizacija „ Nova Vizija“, predstavnici lokalne uprave i relevantnih institucija u Travniku i Novom Travniku.

Vođeni pozitivnim iskustvom u suradnji sa Općinom Novi Travnik, predstavnici Instituta za populaciju i razvoj izrazili su nadu da  će završna (treća) faza programa predstavljati značajan iskorak na polju prevencije.

Također, bila je ovo prigoda da se razgovara o rezultatima prethodne faze, predstavi koncept treće faze projekta i izvrši konzultacija u svezi ključnih strategija koje mogu biti od suštinskog interesa za razvoj zajednica u Federaciji Bosne i Hercegovine.

IMG 33bbc42efeb42fdb919880a6e88b3429 V

Copyright 2021 OPĆINA NOVI TRAVNIK Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17