Notice

Vijesti

Radni sastanak gospodarstvenika i predstavnika Općine Novi Travnik

Veliki broj gospodarstvenika koji vode poduzeća na  prostoru novotravničke općine odazvao se pozivu načelnika  i prisustvovao radnom sastanku, koji se održao u četvrtak, 03.04.2014. godine.

Refik Lendo , načelnik  Općine Novi Travnik govorio je konceptu rada  buduće industrijsko – uslužne zone „Neobarje“, kao jednom od projekata koji u budućnosti trebaju doprinijeti razvoju grada i općine.

 

Skupu se obrati i Slavko Marin , predsjedatelj Općinskog vijeća Novi Travnik koji je  govorio o aktivnostima  koje provodi Općinsko vijeće a koje za cilj imaju unaprijediti opće stanje u smislu privlačenja  investitora, stvaranja povoljnog ambijenta za poslovanje gospodarskih subjekata, reguliranje pitanja komunalnog reda, uspostave upravitelja zgrada i sl.

Pomoćnici načelnika, Branko Brkan i Mirsad Ibrić , govorili su o smanjenju   cijena komunalnih naknada , izradi Studije  efikasnosti  industrijsko - poslovne zone „Neobarje“, uvođenju u posao izvođača radova  na izgradnji  vodovodne i  kanalizacione mreže u toj zoni,Izradi Strategije razvoja općine te pojedinim odredbama Zakona o stvarnim pravima koji je nedavno stupio na snagu  a  interesantan je gospodarstvenicima po brojnim pitanjima.  

U diskusiji koja se razvila, bilo je govora o potrebi  uvođenja određenih izmjena vezanih za rad komunalnih poduzeća, potrebi razvrstavanja otpada, rješavanju pitanja gradskog grijanja, pitanju mogućnosti dovođenja plina u Novi Travnik, potpori Nogometnom klubu „Novi Travnik“, potrebi uređenja  industrijske zone „Bratstvo“ i drugim pitanja od zajedničkog interesa.