Notice

Vijesti

Ceremonija potpisivanja memoranduma o uspostavi međuopćinske saradnje i potpisivanja ugovora o implementaciji programa „777“

Dana 18.3.2014. godine u Sarajevu će biti održana ceremonija potpisivanja memoranduma o uspostavi međuopćinske saradnje i ugovora o implementaciji programa “777”.

Memorandum i ugovore će potpisati načelnici općina Sanski Most, Žepče, Novi Travnik i Orašje.

Program “777” ima za cilj uspostaviti efikasan sistem međuopćinske saradnje, kreirati zajedničku platformu djelovanja te ojačati općinske kapacitete za privlačenje investicija, izradu i implementaciju razvojnih politika. Ovo treba rezultirati kreiranjem 777 radnih mjesta u partnerskim općinama. Nositelj implementacije programa je Fondacija za podsticanje inovacija u razvoju BID.

Program “777” predstavlja nastavak uspješne međuopćinske saradnje, uspostavljene tokom implementacije programa “Lokaliziranje gendera u Federaciji Bosne i Hercegovine”, koji je između ostalog, rezultirao kreiranjem 250 radnih mjesta u općinama učesnicama.

Udruženim kapacitetima, ove općine pokreću pionirsku inicijativu, prvu ove vrste u Bosni i Hercegovini demonstrirajući na taj način da se lokalnom razvoju može pristupiti na jedan inovativan način, oslanjajući se na vlastita sredstva, ideje, kapacitete i saradnju.