Notice

Vijesti

Informacija za javnost - 08.02.2014.

U subotu, 08.02.2014. godine u 8,30 sati održan je sastanak Štaba Civilne zaštite Općine Novi Travnik u proširenom sastavu, kojem su pored članova Štaba prisustvovali svi pomoćnici načelnika, šefovi Odsjeka,Predsjedatelj Općinskog vijeća, predstavnici Klubova političkih partija koje participiraju u Općinskom vijeću, komandir PS Novi Travnik i njegov zamjenik.

Na sastanku se raspravljalo o trenutnoj političkoj  i sigurnosnoj situaciji u BIH i poduzimanju mjera za  zaštitu građana i imovine na području  općine Novi Travnik.

Utvrđeni su i zaključci koji  su proslijeđeni svim relevantnim institucijama, JP i JU i drugim pravnim licima . U zaključcima su definirane obaveze navedenih institucija da poduzmu potrebne  mjere i radnje koje će rezultirati zaštitom imovine i građana.

Štab Civilne zaštite je u stalnom zasjedanju  i  o stanju na području općine Novi Travnik redovito će izvještavati  javnost i građane.

Svi prisutni sastanku podržavaju zahtjeve demonstranata ali najoštrije osuđuju svaki vid nasilja te apeluju na građane,da ukoliko dođe do okupljanja, mirnim i dostojanstvenim protestima iskažu svoje nezadovoljstvo trenutnim stanjem u BIH.

Komandant Štaba CZ

Refik Lendo