Notice

Vijesti

Okrugli stol na temu formiranje Banke koštane srži

Okrugli stol na temu formiranje Banke koštane srži u Bosni i Hercegovini  održan je u prostorima Općine Novi Travnik , u utorak , 08.10.2013. god.

Predstavnici NVO „MALA“, koja radi na realizaciji ovog projekta,  dr. Bakir Nakaš,  Tuco Abdulkadir i Amela Sućeska predstavili su aktivnosti i ciljeve koji bi trebali dovesti do  skorog formiranja banke koštane srži a time i do spašavanja  brojnih života bh građana.

Kako je istaknuto na okruglom stolu , projekt  je do sada  dobio podršku od svih zvaničnih institucija sistema,vjerskih velikodostojnika, privrednika u javnom i privatnom sektoru kao i  građana Bosne I Hercegovine.

Okruglom stolu su prisustvovali direktori/ravnatelji  javnih ustanova i poduzeća, direktori/ravnatelji   novotravničkih srednjih škola kao i predstavnici vijeća učenika.

U četvrtak, 10.10.2013. god., sa početkom u 12:00  sati, u prostorima poduzeća „ FIS“  u Vitezu  provest će se akcija  uzimanja uzoraka krvi za građane sa područja općina Novi Travnik i Vitez a koji žele biti sudionici projekta.