Notice

Vijesti

Informacija za javnost

Pored pandemije koronavirusa Općina Novi Travnik u 2020.godini nastoji da realizuje što više kapitalnih projekata, a jedan od njih je „Izgradnja kružnog toka“ kod gradske pekare u Novom Travniku.

Danas u 11,30 sati bit će upličeno otvaranje kružnog toka kod gradske pekare. Izvođač radova je „Građevinar“ d.o.o. Novi Travnik, a sa radovima se počelo u aprilu mjesecu. Projekat je realizovan sredstvima iz budžeta Općine i isti je od izuzetne važnosti za grad i predstavlja adekvatno rješena četiri pravca koja se ukrštaju na najfrekventnijoj raskrsnici u gradu.

Postojeći tehnički problemi u pogledu podzemnih instalacija, elektro i vodovodne mreže, koja je kompletno rekonstruisana u samoj zoni izvođenja radova, kao i rješavanje oborinski voda i kanalizacione mreže, a koji su dio cjelovitog projekta te infrastrukture na potezu Stjepana Tomaševića-Međuvode, su na tom lokalitetu riješeni. Realizacija ova dva projekta objedinjena su u jedan, obzirom da se preklapaju, dosta su zahtjevni i po obimu radova i svojoj složenosti. 

Realizacijom projekta „Izgradnja kružnog toka“ kod gradske pekare u Novom Travniku omogućeno je kontinuirano odvijanje saobraćaja na najfrekventnijoj raskrsnici, te predstavlja značajan pozitivan pomak u bezbjedonosnom smislu.