Notice

Konstituirano Općinsko vijeće Novi Travnik

Konstituirajuća  sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik održana je u srijedu 21.11.2012.godine u Sali Općine.

Sonja Nikolić –Jurišić, predsjedavajuća u prethodnom sazivu otvorila je sjednicu , čestitala novoizabranim vijećnicima i uz želju za uspješan rad kako izvršne tako i zakonodavne vlasti u narednom mandatnom periodu iskoristila prigodu da načelniku Općine   uruči prigodan poklon- sliku  koju su izradili štićenici Rehabilitacijsko –edukacijskog Centra „Duga“ Novi Travnik, kao znak zahvale za izuzetno dobru suradnju koju su ostvarili u periodu od 2008. – 2012. godine.

Zahvale za dobru suradnju ,u  svoje osobno ime i ime administracije kojoj je na čelu izrazio je i načelnik Refik Lendo  i  gospođu  Nikolić – Jurišić darovao prigodnim darom.  

Sukladno Poslovniku  o radu daljnje vođenje sjednice preuzeo je Esad Mehina (SDA), kao najstariji vijećnik u novoizabranom sazivu Općinskog vijeća Novi Travnik. Općinsko vijeće  obavijestio je da je formirana većina koju čine stranke SDA,HDZ BIH i SBIH.

Nakon što su vijećnici  dali svečanu izjavu  izabrano je Povjerenstvo/Komisija za izbori i imenovanje i Povjerenstvo/Komisija za  utvrđivanje rezultata glasovanja.

Gospodin Mehina na glasovanje je stavio dva iznesena prijedloga i to: Slavko Marin, za predsjedavajućeg Općinskog vijeća i  Stipo Djak za zamjenika- prvi prijedlog i drugi:  Jozo Sekić za predsjedatelja Vijeća a  Drago Đambas za zamjenika.

Tajnim glasovanjem na glasačkim listićima u drugom krugu Slavko Marin (HDZ) izabran je za predsjedatelja Općinskog vijeća Novi Travnik a u trećem krugu glasovanja Ivan Jukić(HDZ) izabran je za zamjenika predsjedatelja Općinskog vijeća, nakon što Stipo Djak u dva kruga glasovanja nije dobio potrebnu večinu.

Saziv Općinskog vijeća Novi Travnik za mandatni period 2012. – 2016. godine čine vijećnici iz slijedećih stranaka: SDA  sedam (7) vijećnika, HDZ četiri (4), SBIH jedan (1), SBB jedan (1), HSS-Stjepana Radića dva (2), HSS-NHI jedan (1), HDZ 1990 jedan (1), HSP jedan (1), SDP tri (3) i BPS dva (2). 

FOTO GALERIJA SA KONSTITUIRAJUĆE SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆA NOVI TRAVNIK: OVDJE.