Notice

Vijesti

„DIJALOG ZA BUDUĆNOST“

 Fotogaleriju možete pogledati klikom na fotografiju iznad

Treninzi za djecu i pedagoge

U okviru projekta „ Dijalog za budućnost“ u četvrtak i petak ( 27. i 28.09.2018.) u Zelenoj sali OŠ „Novi Travnik“ održani su treninzi za učenike svih šest novotravničkih osnovnih škola a kojima su prisustvovali i pedagozi /psiholozi.

Ovaj dvodnevni trening imao je za cilj osnažiti pedagoge i psihologe, te im predstavi novu alatku ("Priručnik za sve one koji žele unaprijediti mir i graditi društvo saradnje, uvažavanja i tolerancije") i eduktivne metode, koje će im omogućiti da, u svom svakodnevnom radu sa učenicima, dalje šire ideje dijaloga, promocije mira, suživota i tolerancije.

Isto tako, cilj radionica bio je da educira djecu osnovnošklskog uzrasta  o temema kao što su "Komunikacija", "Saradnja i timski rad", "PAR metodologija", "Prevencija govora mržnje"i dr.

Projekt 'Dijalog za Budućnost'  u Bosni i Hercegovini provode UNICEF, UNESCO i UNDP- a Općina Novi Travnik jedna je od  općina koja materijano i nematerijalno potpomaže realizaciju ovog , za djecu  i pedagoge, izuzetno korisnog i interaktivnog projekta.