Notice

Vijesti

Projekt „Osmijeh planete je u tvojim rukama„ ide dalje

Načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo, direktorica JKP „Vilenica Čistoća“ Svjetlana Tokalić i uposlenici Općine danas su bili gosti Osnovne škole „ Mehmedalija Mak Dizdar“ Vodovod gdje su prisistvovali edukativnim radionicama na temu zaštite okoliša i razvrstavanja otpada.

 Fotogaleriju možete pogledati klikom na sliku iznad 

Poznata je činjenica da navike stvorene u djetinjstvu ostaju za čitav život. Zato je iznimno važno već u najranijoj dobi djeteta stvoriti naviku da odvojeno sakupljanje postane način funkcioniranja. Organizacija sustava primarne reciklaže unutar dječjih vrtića i osnovnih škola pruža mogućnost da djeca uz pomoć odgojitelja i učitelja upoznaju potrebu i način odgovornog ponašanja prema prirodi“, kazala je direktorica JKP „Vilenica Čistoća“ i dodala da se sa ciljem razvoja svijesti najmlađih svih dobnih skupina o potrebi organiziranog, odnosno održivog gospodarenja otpadom i razvijanja pozitivne navike postupanja s otpadom, Općina Novi Travnik, JKP „Vilenica Čistoća“ i „Ekopak“ provode brojne aktivnosti u okviru projekta „Osmijeh planete je u tvojim rukama„.

Kako projekt kreće s osnove da svaki čovjeka ima pravo na život u zdravom i čistom okolišu i stavom da jedino zajedničkim postupanjem možemo doći do ostvarenja tog prava, Općina Novi Travnik ima namjeru iste i slične aktivnosti nastaviti podržavati.